Dékány Dominika - Málnás túrógombóc (glutén-, laktózmentesen)

2018.04.04

Hozzávalók:
-250 g (#laktózmentes) túró
- 2 tojás
- 3 e.k. liszt (nálam #gluténmentes hajdinaliszt, de akár más lisztet is használhatunk)
- édesítő (én nem tettem)
- 40-50 g epres vagy málnás fehérjepor (elhagyható)
- t.k. búzadara (nálam a gluténmentesség miatt ismét hajdinaliszt)
- málna


Elkészítés:
A túrót, tojást, proteinport, édesítőt és a lisztet összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk és a közepébe elhelyezünk 1-2 szem málnát.
Forrásban lévő vízbe tesszük a golyókat, megvárjuk, míg felszínre úsznak és 1-2 percig főzzük, majd kivesszük és darába (vagy lisztbe) hempergetjük.
Én öntetnek epres proteint kevertem mandula tejjel és málnaszemekkel.

Jó étvágyat :)