Dékány Dominika - Spenótos - zöldbabos rizottó

2018.04.17

Hozzávalók:
- barna rizs (mennyiség az adag számtól függ, nálam kb. 0,3 kg volt)
- csirkecomb (300 g)
- fagyasztott leveles spenót (3 gumó)
- zöldbab ( 2 maréknyi)
- hagyma (1 fej)
- só, bors, pirospaprika, bazsalikom

Elkészítés:

A rizst megfőzzük sós vízben.
Amíg a rizs fő, addig a hagymát kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a felkockázott csirkecombot. Fűszerezzük és fedő alatt pároljuk (ha kell, öntünk rá fizet is). Ha a húsi már puha, hozzáadjuk a rizst, spenótot és a babot, majd kis vízzel felöntve tovább pároljuk, míg a víz ragacsossá nem válik.

Jó étvágyat! :)