Seres Balázs - Kell e mobil az edzéshez?

2018.06.25

Kell e mobiltelefon az edzéshez? Véleményem szerint nem! De nézzük, hogy miért szoktak telefont vinni magukkal vinni edzésre.


  • Nehogy ellopják

Öltöző szekrényben nem érdemes nagy értéket hagyni, bár ha jó terembe jársz edzeni kicsi a valószínűsége annak, hogy valaki edzés közben feltöri a szekrényedet. Ha mégis lenne nálad olyan érték, amit féltesz akkor érdemes azt értékmegőrzőbe rakni, ez már szinte minden teremben van.


  • Azon van az edzésterved

Hála a digitális korszakunknak, sokan az edzéstervüket telefonról nézik. Ezzel nincs is gond. Amikor én kezdtem el edzeni, akkor még nem voltak okos telefonok, így mi otthon kinyomtattuk az edzéstervet és azt vittük magunkkal a terembe és minden szett után írtuk be, hogy hány kilóval dolgoztunk. Ha te telefonodon nézed, azzal sincs gond, de érdemes repülő módba rakni a telefont, hogy ne zavarjon meg senki, amíg nem végzel.


  • Zenehallgatás

Mindenkinek más a zenei ízlése, így könnyen előfordulhat, hogy a teremben lévő zene neked nem tetszik edzés közben ezért telefonról hallgatod a kedvenc számaidat. Egy jó zene jó hatással lehet az edzésedre, ez tény. Az viszont nem, ha közben belemerülsz a telódba, szóval ismét rakd repülő módba.


  • Szelfi / Check in

Nem azt mondom, hogy tilos fotózkodni vagy becsekkolni a teremből, néha kell is egy kis ego boost. De ha a pózolás tovább tart, mint maga az edzésed, akkor igazából nem is edzel rendesen.


Összefoglalva a telefon nem szükséges az edzésedhez, de bizonyos helyzetekben jól jöhet. Arra figyelj, hogy a fókuszod maradjon a súlyokon, nem a kijelződön!

Jó edzést!