Seres Balázs - Spartan Race élménybeszámoló

2018.04.17

Múlt szombaton rendezték a Spartan Race nagykanizsai futamát, ami számomra azért volt különleges, mert a BodyCode csapata most vett részt rajta először.

Aki esetleg nem tudná a Spartan Race egy nemzetközi akadályfutó versenysorozat, ahol 3 különböző távot lehet teljesíteni.

  • Sprint: 5+ km futás és 20+ akadály
  • Super: 13+ km futás és 25+ akadály
  • Beast: 20+ km futás és 30+ akadály

Mi most a Sprint futamon voltunk, ahol körülbelül 8 km futás és 24 akadály várt ránk. Jómagam már korábban is részt vettem sok ilyen és ehhez hasonló futamon, így számomra nem volt annyira nagy kihívás, de azért alaposan elfáradtam mire célba értem. :)

11-en álltunk rajthoz, ebből kettőnknek volt már tapasztalata ebben, a többiek mind első bálozók voltak. Jó néhány hónapja terveztük először, hogy induljunk csapatban a versenyen. Miután kialakult a létszám elkezdtük a felkészülést. Én úgy érzem megérte az a sok hónapnyi szenvedés, izzadság és futás.

Amikor megnyitották a regisztrációt a versenyre sajnos a szerverek nem bírták a terhelést és akadozott a jegyvásárlás. Közel 8.000 személy regisztrált a versenyre, így sajnos a csapatunk nem tudott 1 időpontban indulni. A legelső reggel 7-kor indult, az utolsó pedig 14:30-kor. Az edzések során a csapatunk annyira egybekovácsolódott, hogy ez sem szegte kedvünket, mert igazi piknikes/fesztiválozós jelleggel mentünk ki az esemény színhelyére. Amíg valaki futott addig a többiek pihentek, fotóztak, vagy előre mentek néhány akadályhoz és hangosan szurkoltak a csapattársnak és a táv vége fele is tartották benne a lelkesedést. Ezért is jó csatlakozni a BodyCode csapatához, hiszen nem csak közösen edzünk, hanem valóban egy jó baráti társasággá válunk. Ez most annyira jól sikerült, hogy a versenyt egybekötöttük egy wellness hétvégével is.

Mondanom sem kell, de elég jól sikerült ez a hétvége mindenki számára. Futottunk egy jót, esténként pedig sokat buliztunk és pihentünk.

Következő állomásunk pedig Várgesztes, ahol lesz Super és Sprint futam is. Most erre készülünk!

Ezúton is szeretnék gratulálni minden vendégemnek, akik sikerrel, önmagukhoz képest jó idővel és sérülések nélkül teljesítették ezt a futamot! Külön köszönet azoknak, akik nem versenyeztek, de mégis szinte egész nap kint voltak és szurkoltak, segítettek a többieknek.

Felkészülésről és egyéni értékelésekről és persze sok futós képről hamarosan lesznek újabb cikkek. Addig is kövessetek továbbra is aktívan minket, hogy ne maradjatok le semmiről!

Seres Balázs